BejelentésMasszázsélmény
Mindenki megérdemel egy óra kikapcsolódást

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

MASSZÁZS ÉLETTANI HATÁSAIA masszázs fogásaival kiváltott mechanikai ingerek részben közvetlenül, részben közvetet úton befolyásolják a sejtek, szövetek működését. A befolyásolás elsősorban lokális (izomtónus,nedvkeringés), de távoli szervekre is tudunk vele hatni az idegrenszer útján.


HELYI HATÁS

Az irhában és a laza kötőszövetekben lévő hisztamin és bradikinin aktivizálódik. A hisztamin hatására az erek falát alkotó simaizmrostok ellazulnak, hajszálértágulat, bőrpir keletkezik. A bradikinin értűgító hatású, a sejtfal áteresztő képességt növeli, ezzel elősegítve az anyagcseretermékek felvételét, a kóros termékek leadását.

A mechanikai inger hatására javul a vérellátás,a  szövetek oxigén és tápanayagellátása. Javul a nedvkeringés, nyirokkeringés, anyagcserefolyamatok gyorsulnak, emelkedik a testhő, ezzel fokozódik a vizeletkiválasztás, a légzés.TÁVOLHATÁS

A közvetett úton kialakuló távolhatások reflexes irányítás révén változtatják meg a beidegzésnek megfelelő szerv funkcióját.  A bőr alatt található idegvégződésekből machanika hatások révén indulnak ki, és a befolyásolt helytől távolabb vasomotoros reakciót váltanak ki.

  • Hatása a bőrre és a bőr alatti kötőszövetre

  • Hatása az izomzatra
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!